tag:blogger.com,1999:blog-56096473311717294062024-02-08T01:57:38.147+00:00OldBoyRépaÁltalam hasznosnak vélt tudásomat, információimat osztom meg azzal a tudattal, hogy azok hasznosak lehetnek sokaknak!oldboyrepahttp://www.blogger.com/profile/02931709524752800996noreply@blogger.comBlogger26125tag:blogger.com,1999:blog-5609647331171729406.post-57669854720450470132010-11-16T00:00:00.000+00:002010-11-16T00:00:31.427+00:00Kovoděl Janča | Magyarországi ügyfelei<a href="http://www.kovodel.cz/hungary/">Kovoděl Janča Magyarországi ügyfelei</a><br /><br />Ez egy Cseh cég, amelyik korrekt pálinkafőzőket gyárt, igen igényes kivitelben.oldboyrepahttp://www.blogger.com/profile/02931709524752800996noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5609647331171729406.post-39411142969171027312010-11-04T20:07:00.000+00:002010-11-04T20:07:24.812+00:00(JPEG kép, 360x480 képpont)<a href="http://mail.google.com/mail/?ui=2&ik=65e38e5a48&view=att&th=12c18560875f8c0e&attid=0.1&disp=inline&realattid=file0&zw">Egy újszerű pálinkafinomító készülék. (JPEG kép, 360x480 képpont)</a>: "- Google Eszköztárral küldve"oldboyrepahttp://www.blogger.com/profile/02931709524752800996noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5609647331171729406.post-84229755863221815942010-10-04T11:49:00.000+01:002010-10-04T11:49:55.158+01:00Oxigen szifon<a href="http://oxigen-szifon.blogspot.com/">Hiteles, elismert szakorvosok által ismertetett tájékoztatás az oxigénnel dúsított víz hatásáról a szervezetre. Megrendelést, illetve még további információkat ezen az oldalon lehet szerezni itt: </a><a href="http://oxigeneselet.hu/?p=E16322" target="_blank">http://oxigeneselet.hu/?p=E16322</a><a href="http://oxigen-szifon.blogspot.com/"> Oxigen szifon</a>: "- Google Eszköztárral küldve"oldboyrepahttp://www.blogger.com/profile/02931709524752800996noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5609647331171729406.post-91827357760051958242010-10-04T00:31:00.000+01:002010-10-04T00:31:02.759+01:00Szemtörők # Szórakozás # kispitye.hu<a href="http://kispitye.hu/fun/eyes/">Érdekességek a kreatív játékos emberek alkotásaiból, amiket már évszázadokkal előttünk élő emberek alkottak és nézegettek. Igaz akkor még nem volt TV, Internet és egyéb "haszontalanság". Szórakozz Te is. Szemtörők # Szórakozás # kispitye.hu</a>: "- Google Eszköztárral küldve"oldboyrepahttp://www.blogger.com/profile/02931709524752800996noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5609647331171729406.post-4530109199270496302010-10-03T00:22:00.000+01:002010-10-03T00:22:12.759+01:00Házipálinka főzés<a href="http://palinkamuvek.hu/index.php/spirit/home/">Ez egy igazán profi kütyü, bigott hobistáknak, sznoboknak ajánlom. Nem fognak csalódni. A minőség, a látvány, az ár csúcson van, tehát kielégíti az elvárt igényeket. Házipálinka főzés</a>: "- Google Eszköztárral küldve"oldboyrepahttp://www.blogger.com/profile/02931709524752800996noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5609647331171729406.post-12535362159566367812010-09-30T15:00:00.001+01:002010-09-30T15:35:46.755+01:00Választ kapsz arra, hogyan kell kiszámítani a kívánt szeszfokot<a href="http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:hyASc3PSwg8J:www.palinkafozo.hupont.hu/12/a-szeszfok-megvaltoztatasafeltoltes-alatt+p%C3%A1linka+szeszfok+be%C3%A1ll%C3%ADt%C3%A1s&cd=2&hl=hu&ct=clnk&client=firefox-a">á• A szeszfok megváltoztatása(feltöltés alatt)</a>: "- Google Eszköztárral küldve"oldboyrepahttp://www.blogger.com/profile/02931709524752800996noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5609647331171729406.post-68738342594963517242010-09-29T16:36:00.000+01:002010-09-29T16:36:37.376+01:00BORIGO - Középpontban a bor - Online bormagazin<a href="http://www.borigo.hu/index.php?cmd=spiritus">BORIGO - Középpontban a bor - Online bormagazin</a>: "- Google Eszköztárral küldve"oldboyrepahttp://www.blogger.com/profile/02931709524752800996noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5609647331171729406.post-73951209558952372502010-09-27T14:44:00.000+01:002010-09-27T14:44:37.634+01:00A pálinka főzés aktuális szabályai<b style="color: red;"><span style="color: black;">Mától, az-az 2010 szeptember 27- től életbe lépett szabályok! Ezek a szabályok nem szigorúbbak a környezetünkben élő külföldiek szabályaitól, ahol mindig megengedett volt a főzés. Ők betartják! Mi is igyekezzünk ehhez tartani magunkat. A demokrácia nem azt jelenti, hogy azt és úgy csinálod, úgy viselkedsz ahogy akarsz! Rend nélkül anarchia van, mint tapasztaljuk. Mindenkinek jó főzőcskézést és finom italokat kívánok. </span></b><br />
<br />
<div align="left">A főzőberendezés birtoklására vonatkozó szabályok:<br />
<br />
- Az a magánember, aki magánlepárlási tevékenységet végez <span style="color: red;">maximálisan 100 liter, vagy az alatti ürméretű üsttel rendelkező berendezést birtokolhat!</span> Az ennél nagyobb berendezés birtoklása büntetést von maga után, elkobzással járhat!<br />
<br />
- <b style="color: red;">A magánfőző egyszerre több berendezést is birtokolhat, mennyiségi korlát nincs!</b><br />
<br />
- A berendezés megvásárlását, birtoklását a vámhivatal részére nem kell bejelenteni, de a magánfőzőnek <span style="color: red;">nyilatkoznia kell a berendezésének származásáról a magánfőzés megkezdésekor</span>, amikor a helyileg illetékes <span style="color: red;">vámhivatal a főzőberendezést nyilvántartásba fogja venni!</span> A birtokláshoz, vagyis a nyilvántartásbavételéhez elegendő egy nyilatkozat is, nem kell pontosan igazolni a berendezés származását. A magánfőzés előtti bejelentéssel egyidőben azonban, <b><u><span style="color: red;">a magánszemély (magánfőző) nevéhez kötötten fogja regisztrálni a Vámhivatal a berendezést!</span></u></b><br />
<br />
- A KERESKEDŐTŐL VÁSÁROLT BERENDEZÉS, MÁR A KERESKEDELMI FORGALOMBA HOZATALKOR REGISZTRÁCIÓRA KERÜL A VÁMHIVATALNÁL!!!<br />
<br />
- Magánfőzés keretében 2011. január 01.-től csak akkor lehet párlatot készíteni, ha a háztartásban senki nem végez bérfőzetést (Bérfőzést végző lepárló vállalkozásnál)! 2010 év ez alól kivétel, tehát ha valaki bérfőzetett 2010 évben pálinkát, akkor 2010.-ben magánfőzést is végezhet.<br />
<br />
- A főzési limit háztartásonként van megállapítva, nem személyre szól (háztartás = egy lakcim alá bejelentet személyek összesen), minden számbeli szabályozás a törvényben a háztartáshoz kötött!<br />
<br />
-<b><span style="color: blue;"> Egy háztartás évente max. 200 liter 100%-os alkoholtartalmú párlatot készíthet, ez 50 fokos párlatra vetítve max. 400 liter.</span></b><br />
<br />
<b style="color: blue;">- Egy háztartás, összesen, adómentesen max. 50 liter 86 fokos párlatot készíthet, akár bérfőzésben, akár magánfőzésben! Ez a mennyiség 50 fokos párlatra vetítve 86 liter, azaz 43 hektoliterfok!</b> Ha 43 fokosra csináljuk, akkor 100 liter pálinka adómentes. - A magánfőzésben a párlat fokolását nem kötelessége ellenőriznie senkinek <b style="color: red;">(jelenleg)</b>, de ha minőségileg megfelelő párlatot akar késziteni valaki, akkor szükséges egy szeszfokolót vásárolni, lehetőleg hitelesítettet és alacsony fokra gyártottat / 0-65 fokig/, ezen precízen, jól látható az érték. Erre, magunk miatt is NAGY SZÜKSÉG van. A fenti mennyiségbe beleszámolandó a már az idei évben főzetett, bérfőzött pálinka is, aminek a hektoliterfok mennyiségét a bérfőzési lapokon találunk.</div><div align="left"><br />
<br />
<b style="color: red;">- Az adómentes mennyiségen felüli párlatra a teljes adót meg kell fizetni! A jelenlegi összege 2.761,- Forint (1 liter 100 %-os pálinkára vonatkoztatva).</b><br />
<br />
- A bérfőzéssel kapcsolatosan a további szabályok nem változtak!<br />
<br />
- A magánfőzés megkezdése előtt a <b style="color: red;">MAGÁNFŐZŐNEK BEJELENTÉSI KÖTELEZETTSÉGE VAN</b> a helyileg illetékes vámhivatal felé, <b><span style="color: red;">a főzés megkezdése előtt 3 MUNKANAPPAL!</span></b> A bejelentést a VPOP által rendszeresített bejelentő lapon kell megtenni !<br />
<br />
- A BEJELENTÉSHEZ SZÜKSÉGES ADAT: A CEFRE SÚLYRA, VAGY LITERRE MEGADOTT MENNYISÉGE! VALÓTLAN ADAT MEGADÁSA BÍRSÁGOT EREDMÉNYEZ! A vámhivatal a bejelentett mennyiség alapján megállapítja az adófizetési kötelezettséget, vagy az adómentes részt, amely egyben adóbevallásnak is minősül, valamint ez alapján a vámhivatal kiadja a párlat származási bizonyítványát, ami 15 évig érvényes! Aztán kétévente meghosszabbítható!!!</div><div align="left">Figyelem! A cefre minősége alapján lesz kiadva a mennyiségi igazolvány. A cukrozott, vagy cukor cefrét továbbra is büntetik. Könnyen megállapítható a cefréhez hozzá adott cukor. Itt sokan fognak elvérezni. Évszázados tapasztalat alapján van egy lista, amiből kiolvasható, hogy maximum mennyi alkohol nyerhető ki különböző gyümölcsökből.</div><div align="left"></div><div align="left"></div><div align="left"><b style="color: red;"> </b><br />
<b style="color: red;">Alaptörvény:</b> A JÖVEDÉKI ADÓRÓL ÉS A JÖVEDÉKI TERMÉKEK FORGALMAZÁSÁNAK KÜLÖNÖS SZABÁLYAIRÓL SZÓLÓ 2003. ÉVI CXXVII.TÖRVÉNT ÉRDEMES OLVASGATNI!</div><div align="left"><br />
</div><div align="left"><b style="color: red;">Magán célból saját célra főzött pálinkát kizárólag saját fogyasztásra lehet felhasználni! Eladását, elajándékozását, a törvény tiltja és szigorúan bünteti!</b></div><div align="left">Óvatosan az osztogatással, mert sokba kerülhet, ha valaki dicsekszik, hogy milyen klassz páleszt kaptam a sógortól, havertól, stb.! Tessék nagyon nagy titokban tartani és nagyokat hallgatni az ajándékról mert mindig akad egy-két kedves jó akaró nyomorult irigy! </div><div align="left"><br />
</div>oldboyrepahttp://www.blogger.com/profile/02931709524752800996noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5609647331171729406.post-24254692617967854342010-09-27T04:32:00.000+01:002010-09-27T04:32:26.980+01:00Pálinkafőző készülékek<a href="http://www.hazipalinkafozes.hu/">Pálinkafőző készülékek</a>: "- Google Eszköztárral küldve"oldboyrepahttp://www.blogger.com/profile/02931709524752800996noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5609647331171729406.post-84702053567088373782010-09-27T04:28:00.000+01:002010-09-27T04:28:00.582+01:00Termékek | Pálinkafőzés mesterfokon, pálinkafőzők, lepárlók, kiegészítők - Hazai Pálinka<a href="http://hazaipalinka.hu/palinkafozes/palinkafozo-termekek">Termékek | Pálinkafőzés mesterfokon, pálinkafőzők, lepárlók, kiegészítők - Hazai Pálinka</a>: "- Google Eszköztárral küldve"oldboyrepahttp://www.blogger.com/profile/02931709524752800996noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5609647331171729406.post-11387209865812881582010-09-26T15:21:00.000+01:002010-09-26T15:21:58.787+01:002010 szeptember 27. Életbe lép az új pálinkafőzéssel kapcsolatos rendeletNagy nap ez a dátum! Sok embernek szerez megnyugvást. Nem kell már dugdosniuk a "hangszereket", nem kell már bujkálniuk, nem kell megfigyelő állásokat kiépíteniük, hírszerzőket fogadniuk. Már "csak" a minőségre kell koncentrálniuk. De azért óvatosan emberek, mert az állambácsi nyitva hagyott még egy harapó fogót, amit érdemes szem előtt tartani, lásd lent a bejegyzés másolatot!. Élj a lehetőséggel, de ne élj vissza vele! Számoljunk egy kicsit; 100 liter osztva 364 nap egy esztendő, egyenlő napi 2.7 dl. 43 V/V% adaggal! Szerintem korrekt a rendelet! Én sem iszom ennél többet naponta!:D Így is lesz majd elég sok gond a fehérnéppel, akik nem állják majd meg szó nélkül, ezt a legális , szakmabeliekből össze verbuválódott, klubtagságokkal együtt járó, közösséget építő, a saját kezükkel létrehozott alkotás minőség ellenőrzésével egybe kötött igen hasznos elfoglaltságokat.<br />
<br />
" <span class="Apple-style-span" style="color: #3c3c3c; font-family: Arial; font-size: 11px;">Az új rendelkezések szerint magánfőzésben a 18. életévét betöltött személy saját, vagy vásárolt gyümölcsből <b><span class="Apple-style-span" style="color: red;">évente, kizárólag személyes fogyasztásra 50 liter 86 fokos párlatot állíthat elő adómentesen. Ez 86 liter 50 fokos, vagy 100 liter 43 fokos párlatnak felel meg</span></b>. E mennyiség fölött, illetve ha a párlatot a magánfőző értékesíteni kívánja, meg kell fizetni a jövedéki adót, és az előállítást a vámhatóságnak három nappal korábban be kell jelenteni.</span><br />
<div style="border-bottom-width: 0px; border-color: initial; border-left-width: 0px; border-right-width: 0px; border-style: initial; border-top-width: 0px; color: #3c3c3c; font-family: Arial; font-size: 11px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; margin-right: 0px; margin-top: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; padding-right: 0px; padding-top: 0px;"><br />
</div><div style="border-bottom-width: 0px; border-color: initial; border-left-width: 0px; border-right-width: 0px; border-style: initial; border-top-width: 0px; color: #3c3c3c; font-family: Arial; font-size: 11px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; margin-right: 0px; margin-top: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; padding-right: 0px; padding-top: 0px;">A magánfőző által egy évben előállított párlat mennyisége nem haladhatja meg a 2 hektoliter tiszta szesz mennyiséget, a 400 liter 50 fokos párlatot, amelyből a már említett mennyiség adómentes. <b>Magánfőzést végezni legfeljebb 100 liter űrtartalmú lepárló berendezésben lehet, amit a vámhatóságnak nem kell bejelenteni.</b> Egy háztartásban akkor is csak 50 liter párlat állítható elő adómentesen, ha abban több magánfőző él: az adómentes mennyiséget a háztartásban élő magánfőzők nem vonhatják össze - hívják fel a figyelmet. Lepárló berendezést gyártani, értékesíteni kizárólag a vámhatóság engedélyével lehet.</div><div style="border-bottom-width: 0px; border-color: initial; border-left-width: 0px; border-right-width: 0px; border-style: initial; border-top-width: 0px; color: #3c3c3c; font-family: Arial; font-size: 11px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; margin-right: 0px; margin-top: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; padding-right: 0px; padding-top: 0px;"><br />
</div><div style="border-bottom-width: 0px; border-color: initial; border-left-width: 0px; border-right-width: 0px; border-style: initial; border-top-width: 0px; color: #3c3c3c; font-family: Arial; font-size: 11px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; margin-right: 0px; margin-top: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; padding-right: 0px; padding-top: 0px;">A párlatot értékesíteni akkor lehet, ha a magánfőző kistermelőnek minősül, és megfizette a jövedéki adót. Az értékesítés palackozva, legfeljebb 2 literes kiszerelésben és párlat zárjeggyel ellátva, a kistermelő saját gazdasága helyén folytatott vendéglátás, vagy falusi szálláshely-szolgáltatás keretében történhet. A bérfőzdékben előállított párlat után 50 literig nem kell megfizetni a jövedéki adót, az a fölötti mennyiségre a jövedéki adó 2010-ben 1.380 forint, 1 liter 50 fokos párlat esetében. A vámhatóság - ellenőrzései során - a jövedéki szabályokban meghatározottak teljesülését vizsgálja, így például a bejelentési kötelezettség teljesítését, a párlat értékesítésére, elidegenítésére vonatkozó szabályok betartását - fűzik hozzá, és megjegyzik, hogy a párlat továbbra sem ajándékozható.</div><div style="border-bottom-width: 0px; border-color: initial; border-left-width: 0px; border-right-width: 0px; border-style: initial; border-top-width: 0px; color: #3c3c3c; font-family: Arial; font-size: 11px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; margin-right: 0px; margin-top: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; padding-right: 0px; padding-top: 0px;"><br />
</div><div style="border-bottom-width: 0px; border-color: initial; border-left-width: 0px; border-right-width: 0px; border-style: initial; border-top-width: 0px; font-family: Arial; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; margin-right: 0px; margin-top: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; padding-right: 0px; padding-top: 0px;"><b><span class="Apple-style-span" style="background-color: white;"><span class="Apple-style-span" style="font-size: small;">A</span><i><span class="Apple-style-span" style="font-size: small;"> vámhatóság az előzőeken túl a jövőben is elvégzi az ellenőrzött információkat tartalmazó - például a bérfőzetőkre vagy a magánfőzőkre vonatkozó - </span></i><span class="Apple-style-span" style="color: red;"><i><span class="Apple-style-span" style="font-size: small;">közérdekű bejelentések kivizsgálását is</span></i></span><i><span class="Apple-style-span" style="font-size: small;"> - áll a közleményben. A részletes szabályozás a Vám- és Pénzügyőrség honlapján olvasható, vagy személyesen a területileg illetékes regionális ellenőrzési központok adnak felvilágosítást, amelyek címéről és egyéb információkról a helyi tarifával éjjel-nappal hívható Információs Központnál a 06-40-346-262 telefonszámon érdeklődhetnek. (MTI)</span></i></span></b></div><div style="border-bottom-width: 0px; border-color: initial; border-left-width: 0px; border-right-width: 0px; border-style: initial; border-top-width: 0px; font-family: Arial; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; margin-right: 0px; margin-top: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; padding-right: 0px; padding-top: 0px;"><b><span class="Apple-style-span" style="background-color: white;"><i><span class="Apple-style-span" style="font-size: small;"><br />
</span></i></span></b></div><div style="border-bottom-width: 0px; border-color: initial; border-left-width: 0px; border-right-width: 0px; border-style: initial; border-top-width: 0px; font-family: Arial; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; margin-right: 0px; margin-top: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; padding-right: 0px; padding-top: 0px;"><b><span class="Apple-style-span" style="background-color: white;"><i><span class="Apple-style-span" style="font-size: small;"><span class="Apple-style-span" style="font-family: 'Times New Roman'; font-size: medium; font-style: normal; font-weight: normal;">Itt a Blogban találsz még linkeket a témával kapcsolatban bőven, amit igyekszem folyamatosan frissíteni.</span></span></i></span></b></div><div style="border-bottom-width: 0px; border-color: initial; border-left-width: 0px; border-right-width: 0px; border-style: initial; border-top-width: 0px; font-family: Arial; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; margin-right: 0px; margin-top: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; padding-right: 0px; padding-top: 0px;"><b><span class="Apple-style-span" style="background-color: white;"><i><span class="Apple-style-span" style="font-size: small;"><span class="Apple-style-span" style="font-family: 'Times New Roman'; font-size: medium; font-style: normal; font-weight: normal;">Ezen a linkek alatt profi, tudományos, igen hasznos olvasni és tanulni valókat találhatunk. Ellenben a bérfőzdéket üzemeltetők nem nagyon örülnek ennek a rendeletnek, mert nagyon sérti az anyagi egzisztenciájukat. Én sem örülnék, ha ezzel a tevékenységgel keresném meg a kenyeremet!</span></span></i></span></b></div><div style="border-bottom-width: 0px; border-color: initial; border-left-width: 0px; border-right-width: 0px; border-style: initial; border-top-width: 0px; font-family: Arial; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; margin-right: 0px; margin-top: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; padding-right: 0px; padding-top: 0px;"><b><span class="Apple-style-span" style="background-color: white;"><i><span class="Apple-style-span" style="font-size: small;"><span class="Apple-style-span" style="font-family: 'Times New Roman'; font-size: medium; font-style: normal; font-weight: normal;">A fentiek miatt én az innen szerzett információkat csak fél értékűnek minősítem, pont az előbb leírtak miatt.</span></span></i></span></b></div><div style="border-bottom-width: 0px; border-color: initial; border-left-width: 0px; border-right-width: 0px; border-style: initial; border-top-width: 0px; font-family: Arial; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; margin-right: 0px; margin-top: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; padding-right: 0px; padding-top: 0px;"><span class="Apple-style-span" style="font-family: 'Times New Roman';">A leírtak nagyon korrektek, említik de nélkülözik a fontos apróságokat, részleteket. Az a titok! Mindegyik titka és ez így van rendben.</span></div><div style="border-bottom-width: 0px; border-color: initial; border-left-width: 0px; border-right-width: 0px; border-style: initial; border-top-width: 0px; font-family: Arial; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; margin-right: 0px; margin-top: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; padding-right: 0px; padding-top: 0px;"><b><span class="Apple-style-span" style="background-color: white;"><i><span class="Apple-style-span" style="font-size: small;"><span class="Apple-style-span" style="font-family: 'Times New Roman'; font-size: medium; font-style: normal; font-weight: normal;"><br />
</span></span></i></span></b></div><div style="border-bottom-width: 0px; border-color: initial; border-left-width: 0px; border-right-width: 0px; border-style: initial; border-top-width: 0px; font-family: Arial; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; margin-right: 0px; margin-top: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; padding-right: 0px; padding-top: 0px;"><span class="Apple-style-span" style="font-family: 'Times New Roman';"><b><span class="Apple-style-span" style="color: lime;">Vigyázat a pálinka főzése olyan, mint a foci, mindenki ért hozzá! </span></b></span></div><div style="border-bottom-width: 0px; border-color: initial; border-left-width: 0px; border-right-width: 0px; border-style: initial; border-top-width: 0px; font-family: Arial; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; margin-right: 0px; margin-top: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; padding-right: 0px; padding-top: 0px;"><span class="Apple-style-span" style="font-family: 'Times New Roman';"><b><span class="Apple-style-span" style="color: lime;">Nehéz lesz találni hiteles embereket, akiktől valóban az őszinte, tutit lehet megtudni!</span></b></span></div><div style="border-bottom-width: 0px; border-color: initial; border-left-width: 0px; border-right-width: 0px; border-style: initial; border-top-width: 0px; font-family: Arial; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; margin-right: 0px; margin-top: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; padding-right: 0px; padding-top: 0px;"><span class="Apple-style-span" style="font-family: 'Times New Roman';"><b><span class="Apple-style-span" style="color: lime;"><br />
</span></b></span></div><div style="border-bottom-width: 0px; border-color: initial; border-left-width: 0px; border-right-width: 0px; border-style: initial; border-top-width: 0px; font-family: Arial; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; margin-right: 0px; margin-top: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; padding-right: 0px; padding-top: 0px;"><span class="Apple-style-span" style="font-family: 'Times New Roman';"><span class="Apple-style-span" style="color: red;"><b>Én nem akarok eladni semmit, /egyenlőre biztos/ és nem tart vissza semmi attól, hogy segítsek. A célom, hogy nagyon jó és minőségi pálinkát készítsen mindenki saját magának, mert meg van az esélyem így arra, hogy finomságokkal kínálnak majd meg engem azok az emberek, akik arra érdemesnek tartanak, ha találkozunk egyszer az életben "offline" is!</b></span></span></div><div style="border-bottom-width: 0px; border-color: initial; border-left-width: 0px; border-right-width: 0px; border-style: initial; border-top-width: 0px; font-family: Arial; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; margin-right: 0px; margin-top: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; padding-right: 0px; padding-top: 0px;"><span class="Apple-style-span" style="font-family: 'Times New Roman';"><span class="Apple-style-span" style="color: red;"><b><br />
</b></span></span></div><div style="border-bottom-width: 0px; border-color: initial; border-left-width: 0px; border-right-width: 0px; border-style: initial; border-top-width: 0px; font-family: Arial; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; margin-right: 0px; margin-top: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; padding-right: 0px; padding-top: 0px;"><b><span class="Apple-style-span" style="background-color: white;"><i><span class="Apple-style-span" style="font-size: small;"><span class="Apple-style-span" style="font-family: 'Times New Roman'; font-size: medium; font-style: normal; font-weight: normal;">Szívesen megosztom több mint <span class="Apple-style-span" style="color: blue;"><b>félévszázados elméleti és gyakorlati tudásom, tapasztalatom</b></span> a témával kapcsolatban, amit számos nagy és kisüzemi berendezések kivitelezőjeként, tervezőjeként Gép és Készülékszerkesztő technikusként szereztem meg. Az eltelt idők során szinte minden szakmának képviselőjével volt szerencsém együtt dolgozni és ellesni a legjobbaktól tudásuk legjavát. </span></span></i></span></b></div><div style="border-bottom-width: 0px; border-color: initial; border-left-width: 0px; border-right-width: 0px; border-style: initial; border-top-width: 0px; font-family: Arial; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; margin-right: 0px; margin-top: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; padding-right: 0px; padding-top: 0px;"></div><ol><li><span class="Apple-style-span" style="font-family: 'Times New Roman';">Milyen űrtartalmú lepárlót vásároljak, rendeljek, csináltassak</span></li>
<li><span class="Apple-style-span" style="font-family: 'Times New Roman';">Hogyan kell használni</span></li>
<li><span class="Apple-style-span" style="font-family: 'Times New Roman';">Mire kell nagyon-nagyon ügyelni</span></li>
<li><span class="Apple-style-span" style="font-family: 'Times New Roman';">Mi nem hiányozhat egy lepárló berendezésen</span></li>
<li><span class="Apple-style-span" style="font-family: 'Times New Roman';">Mennyi idő alatt van kész</span></li>
<li><span class="Apple-style-span" style="font-family: 'Times New Roman';">Milyen segédeszközök, ellenőrző műszerek szükségesek</span></li>
<li><span class="Apple-style-span" style="font-family: 'Times New Roman';">Baleset, tűzveszély megelőzése</span></li>
<li><span class="Apple-style-span" style="font-family: 'Times New Roman';">Milyen költséggel kell számolni, /nem lesz ingyen így sem!/</span></li>
<li><span class="Apple-style-span" style="font-family: 'Times New Roman';">Milyen anyagok alkalmasak még a vörösrézen kívül</span></li>
<li><span class="Apple-style-span" style="font-family: 'Times New Roman';">Kitől és miért hallgassam és fogadjam el a tanácsokat</span></li>
</ol><span class="Apple-style-span" style="font-family: 'Times New Roman';">A teljesség igénye nélkül a fentieken kívül még számtalan kérdés merülhet fel. amikre szívesen válaszolok. még arra is, hogy akkor mégis miért csinálom? </span><br />
<div style="border-bottom-width: 0px; border-color: initial; border-left-width: 0px; border-right-width: 0px; border-style: initial; border-top-width: 0px; font-family: Arial; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; margin-right: 0px; margin-top: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; padding-right: 0px; padding-top: 0px;"><span class="Apple-style-span" style="font-family: 'Times New Roman';"><br />
</span></div><div style="border-bottom-width: 0px; border-color: initial; border-left-width: 0px; border-right-width: 0px; border-style: initial; border-top-width: 0px; font-family: Arial; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; margin-right: 0px; margin-top: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; padding-right: 0px; padding-top: 0px;"><span class="Apple-style-span" style="font-family: 'Times New Roman';">Várom kérdéseiteket, kéréseiteket. Próbálj ki!</span></div>oldboyrepahttp://www.blogger.com/profile/02931709524752800996noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5609647331171729406.post-69652585401326477232010-09-23T09:47:00.000+01:002010-09-23T09:47:56.685+01:00Pálinka, Párlat, Pálinka<a href="http://www.palinkainfo.hu/">Pálinka, Párlat, Pálinka</a>: "- Google Eszköztárral küldve"oldboyrepahttp://www.blogger.com/profile/02931709524752800996noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5609647331171729406.post-48283480935714740622010-09-23T09:41:00.000+01:002010-09-23T09:41:11.710+01:00Réti Pálinkaház: pálinkafőzés, bérfőzés | Réti-Tours Kft., Tárnokréti<a href="http://www.retipalinkahaz.hu/palinka.htm">Réti Pálinkaház: pálinkafőzés, bérfőzés | Réti-Tours Kft., Tárnokréti</a>: "- Google Eszköztárral küldve"oldboyrepahttp://www.blogger.com/profile/02931709524752800996noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5609647331171729406.post-74514813984918041782010-09-23T09:36:00.000+01:002010-09-23T09:36:31.641+01:00Pálinka - pálinka főző, Zimek - Manufaktura -<a href="http://www.palinka.info/leparlo.html">Pálinka - pálinka főző, Zimek - Manufaktura -</a>: "- Google Eszköztárral küldve"oldboyrepahttp://www.blogger.com/profile/02931709524752800996noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5609647331171729406.post-5005650100335003252010-09-21T12:38:00.000+01:002010-09-21T12:38:23.604+01:0006.jpg (JPEG kép, 800x536 képpont) - Átméretezett (97%)<a href="http://www.freeweb.hu/palinkalovagrend/galeria/20070420_22_kisusti_palinka_fesztival/big/06.jpg">06.jpg (JPEG kép, 800x536 képpont) - Átméretezett (97%)</a>: "- Google Eszköztárral küldve"oldboyrepahttp://www.blogger.com/profile/02931709524752800996noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5609647331171729406.post-61359189834906153362010-09-21T12:01:00.000+01:002010-09-21T12:01:23.180+01:00www.palinkaoldal.hu<a href="http://www.palinkaoldal.hu/index.php">www.palinkaoldal.hu</a>: "- Google Eszköztárral küldve"oldboyrepahttp://www.blogger.com/profile/02931709524752800996noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5609647331171729406.post-59816187575690300872010-09-20T20:50:00.000+01:002010-09-20T20:50:38.715+01:00Pálinka: friss események<a href="http://palinka.network.hu/friss">Pálinka: friss események</a>: "- Google Eszköztárral küldve"oldboyrepahttp://www.blogger.com/profile/02931709524752800996noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5609647331171729406.post-65982207571495884892010-09-20T20:41:00.000+01:002010-09-20T20:41:16.547+01:00Forró-Recsó gyümölcspálinkák - Pálinka készités - Pálinkafőzési tippek 1<a href="http://www.palinka-recso.eoldal.hu/cikkek/palinka-keszites/palinkafozesi-tippek-1">Forró-Recsó gyümölcspálinkák - Pálinka készités - Pálinkafőzési tippek 1</a>: "http://snapszmester.try.hu<br /><br />- Google Eszköztárral küldve"oldboyrepahttp://www.blogger.com/profile/02931709524752800996noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5609647331171729406.post-19684340665576902932010-09-11T13:39:00.000+01:002010-09-11T13:39:28.683+01:00Múlt-kor történelmi portál - Hírek - Pálinkatörténet Károly Róberttől a hungaricumig<a href="http://www.mult-kor.hu/20090517_palinkatortenet_karoly_roberttol_a_hungaricumig">Múlt-kor történelmi portál - Hírek - Pálinkatörténet Károly Róberttől a hungaricumig</a>: "- Google Eszköztárral küldve"oldboyrepahttp://www.blogger.com/profile/02931709524752800996noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5609647331171729406.post-50219450527298683942010-09-07T19:49:00.000+01:002010-09-07T19:49:04.244+01:00Buteyko Légzés Központ (Butejko légzés tanfolyam asztma/asthma betegségre)<a href="http://www.buteyko.hu/">Buteyko Légzés Központ (Butejko légzés tanfolyam asztma/asthma betegségre)</a>: "- Google Eszköztárral küldve"oldboyrepahttp://www.blogger.com/profile/02931709524752800996noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5609647331171729406.post-59047648653190636562010-09-07T17:59:00.000+01:002010-09-07T17:59:29.666+01:00EAV diagnosztika | allergia gyógyítása, asztma, ekcéma kezelése, reflux, candida, puffadás, hpv meggyógyítás, góckutatás | biológiai fogászat | homeopátia | orvos-természetgyógyász központ - Medic-Poliklinika<a href="http://www.medicpoliklinika.hu/">EAV diagnosztika | allergia gyógyítása, asztma, ekcéma kezelése, reflux, candida, puffadás, hpv meggyógyítás, góckutatás | biológiai fogászat | homeopátia | orvos-természetgyógyász központ - Medic-Poliklinika</a>: "- Google Eszköztárral küldve"oldboyrepahttp://www.blogger.com/profile/02931709524752800996noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5609647331171729406.post-78255613885583474342010-09-07T12:38:00.000+01:002010-09-07T12:38:59.603+01:00brands.hu - Márkák barátoknak<a href="http://www.brands.hu/hu/nyito">brands.hu - Márkák barátoknak</a>: "- Google Eszköztárral küldve"oldboyrepahttp://www.blogger.com/profile/02931709524752800996noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5609647331171729406.post-56880042739061813942010-09-07T12:36:00.000+01:002010-09-07T12:36:04.357+01:00CALEO mennyezetfűtés<a href="http://www.caleo.hu/mennyezetfutes.php">CALEO mennyezetfűtés</a>: "- Google Eszköztárral küldve"oldboyrepahttp://www.blogger.com/profile/02931709524752800996noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5609647331171729406.post-88816028841168505002009-10-13T16:02:00.003+01:002009-11-12T06:15:05.769+00:00Oxigénezett víz 002.Nincs türelmem kivárni az egy hónapot,amit beígértem, még friss az élmény!<br />
<br />
Módosítom az első bejegyzésemben írt megjegyzésemet, ami úgy szólt, hogy "-kifizettem a termék árát, nem az ellenértékét, mert nem tudom, hogy az érték, mint jelző, jó e". <a href="http://legyelacsucson.hu/?lang=hu&p=E16322">http://legyelacsucson.hu/</a><br />
<br />
Nyugodt szívvel mondhatom, hogy a terméknek ÉRTÉKE van, nem ára!<br />
<br />
A szűk egyhetes fogyasztásom eredménye igazolja az állításokat, miszerint szinte azonnal érezteti áldásos hatását. Ez igaz! Nem fulladok, van erőm újra!<br />
<br />
Az eddigi tapasztalatom az új termékkel a következő;<br />
<br />
1.-A szifonból a víz nem lövell ki, mint a szódavíz esetében tapasztaltuk, hanem gyengéden kifolyik, mint egy kicsit megnyitott hálózati vízcsap. Így kellemesen fogyasztható közvetlen "befecskendezéssel", anélkül, hogy félre nyelnénk. A kisgyermekeknek is adható ezzel a fogyasztási technikával és azok is tudnak így inni, akik eddig még nem tudtak csapról. Tanácsolom így inni, mert ebben az estben, minimális veszteséggel jutunk az értékes oxigénhez. Ha mégis ragaszkodik valaki a pohárhoz, akkor azt tanácslom, hogy kicsi, féldecis pohárba engedje ki és azonnal igya meg. Ezt a kívánt menyiségig ismételgesse. Hasznos és gazdaságos A színe "tejfehér", ami mutatja az oxigén keveredését a vízzel.<br />
<br />
2.-A kiürüléshez közelítve már alig jön ki, de teljesen kifogy az utolsó cseppig! Vége felé már nem látható a vízen az "tejesedés", víztisztának mondható, de a vizsgálatok kimutatták, hogy még ebben is sokszoros oxigén mennyiség van a kereskedelemben kínált dúsított víznél.<br />
<br />
3.-A közérzetem radikálisan jobbra fordult, kisebb fizikai munkákat tudok végezni.<br />
Példaként, amit a szűk környezetem is látott, tapasztalt, hogy a séta is nagyon nehezemre esett, most szinte egész nap jövök-megyek, bütykölök és közel sem érzem a fáradságot, a fulladást, ami gátolt mindenben.<br />
Ez nem jelenti azt, hogy benevezek a maratoni futó versenyre, de azt igen, hogy nem vagyok kiszolgáltatva olyan mértékben az asztmámnak, mint ez előtt!<br />
<br />
4.-Az eltelt egy hét alatt fogytam két és fél kilót, anélkül, hogy a legkisebb mértékben is változtattam volna étkezési és egyéb szokásaimon!<br />
<br />
5.-Több vizet hajt ki, mint amikor vízhajtókat szedtem! Újra látom a bokacsontomat! Nincs bedagadva, pedig mint írtam, sokkal többet állok, mint korábban. A kedvenc cipőmet is fel tudom venni újra!<br />
<br />
6.-A Tüdőgondozóban beszélgettem a főorvossal a termékről, aki a következőket adta tudtomra! A gyógyszereimet nem hagyhatom el, de az oxigénnel dúsított vizet nagyon ajánlja, annál is inkább, mert már a rákos betegek terápiájának egyik része az oxigénes víz! A márkát nem írom le! Egyet azért megjegyzek, ez a víz nem Magyar tulajdonú cég vize, de vitathatatlan, jó! Az ára 990 Ft/1.5lit. Volt szerencsém két napig ezt a vizet innom, mert a cég, egy konferencia támogatójaként volt jelen és így korlátlan mennyiségben lehetett fogyasztani.<br />
<br />
Tisztességtelen lenne részemről, ha azt mondanám, hogy az a víz semmit sem ér! Ellenkezőleg! Különben nem került volna be a kórházakba. Viszont az új Magyar termék még nem is létezett, mikor az a víz már taposta az oxigén-terápiának az útját! Már csak le kell cserélni! Kíváncsi vagyok az ezirányú lobbizásokra! A tüdőbetegnél is kezd egyre nagyobb teret hódítani, ez a semmivel sem <br />
összehasonlítható új generációs kúra.<br />
<br />
Én a Mátra lábánál élek, 20 percnyi utazási idővel a Mátraházai Állami Tüdőszanatórium-tól. Az ország minden részéről ide szállítják a legsúlyosabb betegeket, engem is itt gondoznak, ápolnak időközönként. Őszintén meg kell, hogy mondjam, az intenzív ápolással sem éreztem ennyire felszabadultan magam, mint most az oxigénnel dúsított víz fogyasztásának hatására. Szinte hihetetlen, de ha nem velem esik meg, akkor nekem is biztosan lennének fenntartásaim!<br />
Olyan érzést váltott ki bennem, mint amikor azt játszottuk, hogy ki bírja tovább a víz alatt és a fulladás előtti pillanatban kibuksz a vízből és újra levegőhöz jutsz. A példát csak érzékeltetés végett írtam, de nekem ezt az érzést adja kicsiben! Nem tudtam mással érzékeltetni a jelenséget.<br />
<br />
Az újdonságokkal, hírekkel jelentkezem a következő bejegyzésnél.<br />
<a href="http://legyelacsucson.hu/?lang=hu&p=E16322">http://legyelacsucson.hu/</a>oldboyrepahttp://www.blogger.com/profile/02931709524752800996noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-5609647331171729406.post-26169539242070382462009-09-28T20:51:00.008+01:002009-11-12T06:17:43.857+00:00Oxigénezett vízLátókörömbe került egy új magyar szabadalom, egy új termék, amit most kívánnak bemutatni a piacon. Ez a termék bővíteni kívánja az eddig piacon lévő, egészséggel kapcsolatos ajánlások számolhatatlan arzenálját, listáját. A kíváncsiság, mert ugye én kíváncsi típusú ember vagyok és fogékony minden újra, arra ösztökélt, hogy körbe járjam a termékkel kapcsolatos információkat, irományokat, jellemzőit, tulajdonságait, szabadalmaztatóját.<br />
<br />
Arra az elhatározásra jutottam, hogy végül csak akkor tudok korrekt vélemény alkotni a termékről, ha magam ki is próbálom. Meg is rendeltem az árut, át is utaltam az árát, (azért nem értékét írok, mert nem tudom egyenlőre, hogy helyes e az érték mint, jelző), de ezzel automatikusan bekerültem egy MLM-es láncba, méghozzá mindjárt a piaci bevezetés előtt. Ez fog egyébként mindenkivel történni, aki majd vásárolni fog ilyen terméket, de ez nem jelent semmi nemű elkötelezettséget, munkát áldozatot! A beszerzési ára nem annyira nagy, hogy a kíváncsiságomat letörje, elriassza. Várom személyes részvételemmel a bemutató előadást, ahol ismertetni fogják, orvosok tájékoztatásával és megerősítésével a leírtakat. Nagy várakozással nézek a dolgok elé, mert amit eddig a termékről írtak, az a egészségi állapotomra kifejezetten ajánlatos.<br />
<br />
Krónikus asztmás vagyok, igen előre haladott állapotban és komoly szteroidokon élek. Ezt van remény, esetleg a nullára is lecsökkenteni a termék alkalmazásával. Az eddigi írások szerint! Figyelmesen olvastam a szkeptikus véleményeket is, ( <a href="http://www.szkeptikustarsasag.hu">www.<b>szkeptikustarsasag</b>.hu</a></cite> amely társaságnak elnöke a sokak által is ismert Vágó István és hasonló kaliberű személyek. A tervem az, hogy elmegyek tüdőgyógyászomhoz egy kontroll vizsgálatra, vele megbeszélem a stratégiai tervemet, kikérem a véleményét a tervemről, figyelembe veszem ajánlásait és egy hónap eltelte után megismétlem a vizsgálatot a szakrendelésen és össze hasonlítom a változást, ha lesz.<br />
<br />
Erről az eredményről itt beszámolok, leírom a tapasztalataimat és ezt követően fogom ajánlani az ismerőseimnek, beteg társaimnak és mindenkinek, akit csak egy kicsit is érdekel a saját egészsége. Azt is megígértem magamnak és itt is megígérem, hogy korrekt tájékoztatást fogok adni a tapasztalataimról, szakorvosi véleménnyel megerősített vizsgálati eredményeimről.<br />
<br />
Hogy miről írtam? Bővebben itt olvashatsz : ( <a href="http://legyelacsucson.hu/?lang=hu&=E16322" target="_blank">http://legyelacsucson.hu/</a>oldboyrepahttp://www.blogger.com/profile/02931709524752800996noreply@blogger.com1